неділю, 18 травня 2014 р.

У бібліотеці організовано проведення інформаційного дня на тему : "Україна держава європейська"       ( з нагоди Дня Європи)
День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.
Рішення щодо відзначення 9 травня Дня Європи в Європейському Союзі було прийнято у 1985 році на Саміті Ради ЄС у Мілані. До 1997 року це свято мало переважно культурно-мистецьку спрямованість та носило обмежений характер.
Україна – єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи (цей день святкують також у країнах-кандидатах – Македонії, Туреччині, Хорватії).
Щорічне відзначення згаданого заходу в нашій державі започатковано Указом Президента України від 19 квітня 2003 р. № 339, яким встановлено третю суботу травня датою святкування в Україні Дня Європи.
   День Європи для України і її жителів це особливе свято. І справа тут не в тому, що географічно Україна є центром Європи. Скоріш за все день Європи в Україні важливий завдяки прагненню нашої держави стати повноправним членом Європейської спільноти.
Тому цього дня давайте побажаємо собі терпіння та рішучості у справі становлення України в якості дійсно Європейської держави!


У школі працівником бібліотеки проведено  бесіду на тему " Україна на шляху до Європи" . Бібліотекар відвідала  ДЗОШ I - III ст. Учні 7-8-х класів прослухали історію розвитку Європейського Союзу, головні чинники європейської інтеграції, та залюбки взяли участь у географічній грі яку підготувала бібліотекар.



 

Побувала бібліотекар також у ДЗОШ I-II ст. у 7 класі на уроці основи здоров’я, вступне слово мала  вчитель Дубанич Тетяна Іванівна., продовжила працівник бібліотеки про незахмарну мрію України - вступу до ЄС.








Немає коментарів:

Дописати коментар