пʼятницю, 28 листопада 2014 р.


Голодомор 1933
До дня пам’яті голодомору в Україні 1932 – 1933 рр. в бібліотеці був проведений масовий захід «Голодний рік – голодний вік» з учнями 6 класів. Основною метою заходу було вшанування пам'яті загиблих, ознайомлення учнів з матеріалами про голодомор 1932 – 1933 років, виховання поваги до історичного минулого нашої країни.
Кожного року у бібліотеці відбувається поминальний захід приурочений Дню пам’яті жертв голодомору. Не став виключенням і цей рік, бо хіба можна оминути чи забути трагедію, яка спіткала мільйони людей.  Захід, який відбувся 23 листопада  був настільки зворушливий, що усі учні, які були присутні на цьому заході, затамували подих від почутого та побаченого, стояла повна тиша. Адже пережити те все, що пережили люди в роки Голодомору, потрібно мати неабияку силу і мужність.Слова, які промовляли учні  припали до душі кожній дитині, не залишили байдужими, нікого із присутніх. Діти та дорослі, замислились над трагедією, яка промайнула над Україною, залишаючи після себе смерть та руїни, сіючи страх та смуток.






Жертв геноциду учні вшанували хвилиною мовчання та запалили свічки, в пам’ять про тих, хто поліг у голодні роки. 
Метою даного заходу було – не залякати дітей, а дати їм зрозуміти, яка це була трагедія; донести до їхньої свідомості, що це був свідомо спланований голод, тобто люди гинули не від того, що вони були ледачі, не працювали, а тому, що їхню їжу забрали, забрали все до останньої зернини..

Немає коментарів:

Дописати коментар